Megismételni a megismételhetetlent

2017/12/14. - írta: Meztelen sajttorta

Tanulom

letezik-igazi_4f2cfa9ea35b9bc80338baf084489c0f.jpg

Eleinte még azzal is nehéz volt szembesülni, hogy van ilyen. A van ilyen-t beépíteni. És nem, nem csak arról van szó, hogy van ilyen, hogy lekéstem a villamost, vagy, hogy nem kaptam meg egy munkát, mert ja, van ilyen. Hanem hogy ez a kifejezés létezik egy, egészen magas, számomra egy pár éve még elképzelhetetlen szinten. Van ilyen: kicsit átmegy rajtam, megrázom magam és megyek tovább, majd jön a következő.

De mi van akkor, ha már egy villamos lekésést is óriási tragédiának él meg a kor embere? Mert gondoljuk csak bele: az egész életünk rohanás, minden perc pontosan kihasznált, megtervezett. Ezért vannak az applikációk, meg kijelzők, hogy másodpercre pontosan meg tudjuk tervezni, hogy mikor utazunk, hogy a várakozást, és ezzel az utazást a lehető legkevesebb idő alatt, a leghatékonyabban tudjuk kivitelezni.

ido.jpg

Ha pedig ilyen biztosan tervezhető az utazás, értelmét veszti a várakozási idő kalkulálása: tudom, hogy mikor jön, ez kell nekem, pontosan ez az egy, erre vártam, az előző túl korai a következő túl késő, ez kell, na. És akkor van az a helyzet, hogy itt ez a sok kütyü meg előrejelzés, és a lehető legoptimálisabb lehetőség a tervezésre és mégis, minden kiszámíthatósága ellenére valahogy hiba csúszik a rendszerbe és kimarad a járat, vagy beragad a lift és máris ott tartunk, hogy - és itt jön a zsenialitás - lekéstem a villamost. Van ilyen. Ugye, hogy már egyből nem is esik olyan jól erre vállat rántani és leporolva továbbmenni? 

unnamed_2.jpg

Szóval tényleg csak ennyi? Mármint jön másik? Van nekünk erre időnk? Van nekünk erre esélyünk? A mai tökéletesen kalkulálható, előre tervezhető világunkban, ahol az idő hatalom, ahol nincs tér a lassulásra. Az ismétlés pedig teljes újrakezdés. Van erre lehetőség? Igény? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://majdholnapma.blog.hu/api/trackback/id/tr1013501245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása