Harmincnégy tanulság

2020/07/11. - írta: Meztelen sajttorta

thumbnail_large-1_3.jpg

A születésnapunk környékén különösen érzékenyek vagyunk az elmúlásra, a mérföldkövek keresésére.

Én egy összegző írással szoktam áttekinteni, honnan hová jutottam az adott évemben.

Idén először merült fel bennem, hogy biztos, hogy szükséges-e fenntartani ezt a szokásomat, mert úgy voltam vele, hogy az utóbbi fél évem egészen egyszerűen kuka, nincs mit értékelni rajta, a megelőző félév tapasztalásai és örömei, pedig mind nevetséges színben tűnnének fel a mostani helyzetem tükrében.

Aztán, amikor egy pillanatra kitekintettem az önsajnálatom pihe-puha leple alól, végre leesett, hogy ez a fél év aztán minden, csak nem kukába dobandó, elfelejtendő rémálom. Ugyanis ez a fél év kényszerített rá, hogy bezárkózzak és leereszkedjek a saját gondolataim sokszor mindig pokoli bugyraiba és szembesüljek néhány tapasztalással, magamról, másokról és a világról.


Ezeket szedtem pontokba.

Harmincnégy lett.

 

yell lets go GIF by Milwaukee Bucks

Mert, - és ez is egy tapasztalás -, hogy ne féljünk kimondani: nekem ennyi az annyi években mérve.

És még egy fontos tanulság: felismerni ezeket a tapasztalásokat egy dolog. Azonban az ezekből levont következtetéseknek megfelelően élni...na az már egy egészen másik kérdés. :)

Tehát íme, az én szülinapi összegzésem mindarról, amit eddig tapasztaltam és megértettem magamból, másokból és a világból. Tévedés ne essék, ez nem valamiféle wannabe megmondóemberes kinyilatkoztazás akar lenni. Csupán az én igazságaim, magamnak; mindenfajta vélt, vagy valós egyezés élő személyekkel, megtörtént eseményekkel pusztán a véletlen műve :)

 1.  Este mindig minden rosszabb. Feküdj le aludni, reggel minden jobb lesz. Kivéve, ha iszol. Ha iszol, akkor reggel minden sokkal rosszabb lesz.

amazon wine GIF by Gringo Movie

 2.  Ne a múltbeli énedtől kérdezgesd, jól döntöttél-e. Kérdezd a jövőbelit, hogy érzi magát a döntéstől.

 3.  Mindig legyen megtakarításod.

 4.  Mindig az első gondolat a jó.

 5.  Mindig az első benyomás az igazi.

 6.  A figyelem a legnagyobb érték, amit egy másik embernek adhatsz. Ha csak az idődet adod neki, de nem vagy teljesen ott vele fejben, akkor csak pazarolod mindkettőtök legdrágább kincsét.

 7.  Soha nem gáz/elpazarolt/értelmetlen kimondani: szeretlek. Ha kétséged van, gondolj bele: neked mikor esett rosszul, ha ezt hallottad valakitől?

loving i love you GIF

  8.  Ne halogass valami biztosat csak azért, mert a bizonytalanra vársz. Tedd meg, add el, vedd meg, mondj fel, vállald el, mondj igent, ha úgy érzed, ezt szeretnéd. A másik dolog, ha valóban bekövetkezik, úgyis helyet fog magának követelni az életedben.

  9.  Legyenek napi, havi és éves céljaid. A cél, akármilyen pici, értelmet, keretet és fókuszt ad.

10.  Minden nap olvass! Akar egy oldalt, de olvass.

11.  Ha kételkedsz magadban, nézd végig, hogy eddig mit értél el. Honnan hova jutottál. Ugye, milyen elképesztő?

12.  Ha minden rossz, mondj három olyan dolgot, amiért hálás vagy az életedben. És úgy általában: minden nap végén gondold át: mi minden történt veled aznap, amiért hálás lehetsz.

13.  Ha valami fontosat akarsz mondani, írd le előtte. Az írás fókuszt ad és rendezi a gondolataidat.

14.  Engedd el, ha már itt az ideje. Ha felmerült benned a gondolat, akkor már itt van.

15.  Nincs olyan, hogy kettőt szeretsz. Az egyik csak illúzió. Sok esetben mind a kettő az.

16.  Kétség esetén öltözz túl, soha ne alul.

Sarah Burke Queen GIF 

17.  Apropó, ruha: nem az teszi az embert. De egy ruha, amiben magabiztosnak érzed magadat csodákat művel.

18.  Ragaszd nyugodtan össze, ami eltört. Csak tudd és értsd, hogy az soha nem lesz már olyan, mint a törés előtt.

19.  Ne azért sportolj, mert kell. Ne addig mozogj, ameddig muszáj. Találj olyat, amit élvezel csinálni. Az örömöt keresd a sportolásban ne a muszájt.

20.  És úgy általában: soha ne azért csinálj valamit, mert kell. Gondold át, hogy miért csinálod: van valami értelme, haszna, oka? Ha csak a kell marad, akkor ne csináld.

21.  Csukd be a szemed és figyelj a belső hangra. Úgy van, ahogy súgja. Nála van a bölcsek köve, ő tudja és csakis ő. Ne hagyd magad lebeszélni a megérzésedről. Mindig. Az. Helyes. Mindig.

22.  Nincs női és férfi barátság. Haverság van, kollegialitás van, barátság nincs. Hülyeség? Akkor csak figyelj, és várd ki a végét.

23.  Nincs tökéletes döntés. Döntések vannak és nem döntések. Nem döntések sorával is le lehet élni egy életet, de nem jobb érzés kezedbe venni a sorsod és vállalni a következményeket? A nem döntéssel nem adod meg magadnak a tiszteletet és a bizalmat. Ne halogass, ne várj, dönts. Hidd el, jó lesz.

pick one sci-fi GIF

24.  Engedd meg magadnak néha, hogy ne csinálj semmit. Ha nem teszed, a semmittevés időd úgyis utat tör magának.

25.  Ismerd be, ha te vagy az, akinek bocsánatot kell kérnie. Ha bocsánatot kérsz, akkor gondold is úgy.

26.  Légy türelmes. Igazán megtanulhatnád már végre, hogy az idő mindenre megoldást ad. Mindenre.

27.  Ezt majdnem biztos, hogy soha nem fogod megtanulni, de azért leírom neked, hátha: ha tudsz ellene tenni, akkor azért, ha pedig nem, akkor azért, felesleges aggódnod a dolgokon.

28.  Azt edd, amit a szervezeted kíván. A nyolcadik nutellás palacsintát már határozottan nem a szervezeted kívánja.

29.  Ha van öt perced, nézd meg a naplementét. A lemenő nap utolsó sugaraitól minden kicsit megszépül.

time lapse sunset GIF by Justin

30.  Ne legyél a saját ellenséged. Ne keresd folyton a könnyebb utat, de ha éppen ott van előtted, akkor ne kerüld ki csak azért, mert nehezebbhez szoktál.

31.  Mosolyogj. Nem old meg mindent, de elindít a jó irányba: az emberek felé.

32.  Tölts annyi időt vízközelben, amennyit nem szégyellsz. És mivel nem szégyelled, ezért, ha teheted, töltsd minden idődet vízközelben.

33.  Tudod, hogy arra van időd, amire szánsz. Tehát lehetőleg foglalkozz mindig azzal, amire képes vagy időt szánni, mert akkor egészen valószínű, hogy valóban az akarod csinálni. Ha csak ki szeretnél bámulni a fejedből, akkor azt.

És végül:

34.  Ne keresd a boldogságot. Ismerd fel végre.

 

loop happiness GIF

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://majdholnapma.blog.hu/api/trackback/id/tr9015994226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása